Ja sam bosanska alžirka. Želim da predstavim alžirsku kuhinju svim prijateljima Alžira.

6. tra 2008.

Cuina (Kumkat)


Potrebno :

  • 1 mjera narandžica,
  • 1 mjera kristal šećera.

 

Priprema:

  1. Male narandžice (veličine oraha) izbockati sa iglom a to po cijeloj površini.
  2. Ostaviti ih u vodi da prenoće.
  3. Sutradan ih  isprati i ocijediti na đevdziru.
  4. U međuvremenu, potopiti šećer u vodu, u sudu za recelje(najbolje u bakarni sud).
  5. Staviti da se kuha na jačoj temparaturi skidajući, istovremeno, pjenu koja se stvara.
  6. Ćim se u sirupu ukažu mjehurići ubaciti voće.
  7. Recelj je gotov kad sirup (agda) pada s kašike u gustim kapima.
  8. Skinuti s vatre, ostaviti da se ohladi. Zatim spremiti u tegle.



Nema komentara: