Za nadjev :
Zaljev:
Način pripremanja:
Pripremiti čvrst nadjev , ostaviti postrani
Prosijani griz staviti u veću drvenu posudu,dodati so, pročišćeno maslo, pomješati.
Ostaviti da odstoji najmanje pola sata.
Tijesto sabrati uz dodatak ½ šolje vode parfimisane mazharom
Od homogenog tijesta oblikovati valjke dijametra 2 do 3 cm. Prstima izdubiti mali jarak usred svakog valjka , napuniti ih čvrstim nadjevom koji poprimi oblik olovke.
Zatvoriti jarak spajajući dva ruba, da se izbjegne svako napuknuće. Malo uvaljati.
Valjke izrezati ukoso tako da dobijete rombove iste veličine. Ako imate kalup to je još bolje.
Tako pripremljene rombove ostaviti najmanje pola sata da se suše. Zagrijati pećnicu.
Peći na umjerenoj temperaturi sve dok ne dobiju rozkastu boju.
U jednoj šerpi zagrijati med sa mazharom a to na tihoj vatri
Umočiti rombove u mlaki med. Ostaviti na đevđiru da se ocijede.
Sluziti uz čaj.
Recept dala Fethia Benameur-Bourouba
3 komentara:
Makhroud sam jela u Tunisu, ali mislim da ću ove rombove s medom probati napraviti sama... hvala na receptima!
lijepa rijec je dobro dosla pa cak i anonimno.
Lijepa rijec je uvijek dobro dosla, pa cak i anonimno
Objavi komentar