Potrebno :
- 500 g teletine,
- 150 g zelenih maslinki bez koštica,
- 1 supena kašika brašna,
- 30 g putera ili masla,
- 1 crni luk,
- 3 češnja bijelog luka,
- Biber,
- 1 lorberov list,
- Peršun.
Priprema :
Na puteru dinstati sitno izrezano meso, odozgo dodati isjeckani crni i bijeli luk, lorberov list, crni biber. Dinstati desetak minuta a onda naliti litar vode i ostaviti da kuha pola sata.
U MEĐUVREMENU…
Zelene maslinke bez koštica kuhati u tri navrata po deset minuta ,u posebnoj šerpi.
Svaki put promijeniti vodu a to da maslinke izgube slanoću.
Ocijeđene maslinke dodati na meso, smanjiti vatru i kuhati još dvadesetak minuta ili više ako meso nije sasvim kuhano. Pred kraj kuhanja brašno razmutiti u malo hladne vode, sasuti na meso. Pustiti da vrijucka, istovremeno miješati. Provjeriti so jer su maslinke vrlo često puno slane. Posuti sjeckanim peršunom pri služenju.
Nema komentara:
Objavi komentar