Ja sam bosanska alžirka. Želim da predstavim alžirsku kuhinju svim prijateljima Alžira.

27. srp 2008.

RAČIĆI U PARADAJZ SOSU - KAMRON BE TOMATIš


Potrebno :
  • 1kg račića,
  • ½ čaše ulja,
  • 4 paradajza,
  • 5 česni bijelog luka,
  • So, biber, paprika, lovorov list, peršun, timijan,
  • 1 ljuta paprika,
Priprema:

  1. Skinuti lupinu sa račića,
  2. Obariti paradajz gnjurajuci ga 1 minutu u kipuću vodu a zatim oguliti. Sitno izrezati paradajz i dinstati na ulju uz dodatak soli, bijelog luka, crnog bibera, ljute paprike odstranjene od sjemenki, crvene paprike, timijana, lovorovog lista i sjeckanog peršuna.
  3. Dodati račića i nastaviti kuhanje 10 minuta.
  4. Povući s vatre i servirati.

Nema komentara: